- Tot
- Assaig
- Filosofía
- Història
- Llibres de poesia
- Poemes
Nueva historia de las Cruzadas
¿No hemos de avergonzarnos de ser humanos? Interesantísima historia, completa y amena, de este triste episodio de la humanidad.
El LHC y las fronteras de la física
No es poder separar categóricament ciències i lletres, abandonant alguna de les branques. El gran filòsof Edgar Morin té una encertadíssima defensa sobre el pensament integrat: el paradigma de la complexitat. El que us presento és un llibre sobre el accelerador de partícules però tambè sobre l’estat actual de la física, sobre tot micro, comprensible […]
¿Qué es esa cosa llamada ciencia?
Extrarodinari llibre, de gran claredat (“la claredat és la cortesia del filósof” digué Ortega y Gasset), sobre filosofia de la ciència i les seves escoles actuals.
La invención de España
L’actual història i autovisió d’Espanya és un invent de la voluntat de creació d’un estat nacional, a final del segle XVIII i començaments del XIX. Documentadíssim assaig.
La gestión de la memoria. La historia de España al servicio del poder.
La història de la Història és un saber interesantíssim. En aquest llibre es documenta i demostra el procés de creació de la Història al servei d’una voluntat: la creació d’un estat nacional a Espanya. “La història és la política projectada al passat” va dir Raymond Carr.
La utilitat de l’inútil
Documentat alegat sobre la invació neo-lliberal del mercat en la cultura i la ciència tractant de convertir-les en mercaderia. Ordine fa una valuosa glosa d’autors que han reivindicat el conreu de sabers humanistes i ciències pures amb independència de la seva rendibilitat económica, en totes les époques històriques.
Asi habló Zaratustra
Un altre cop rellegit. Aquest es gairebé el meu llibre de capçalera. D’enorme bellesa poètica, té amés una gran profunditat d’idees. Nietzsche el va fer expressament fosc, demanant una lectura exigent. Certament, per copsar-lo cal llegir-lo una i una altra vegada i sempre es té la sensació de no haver-ho aconseguit del tot. Però la […]
Happycracia
El primer requisit pera a ser feliç- si això existeix- és no preocupar-se per ser-ho, ocupar-se de coses més interesants. Ho suggeria Bertrand Rusell. Borges té un bell sonet que comença així: “Ya no seré feliz, tal vez no importa hay tantas otras cosas en el mundo, un instante cualquier es más profundo que el […]
Nueva historia del mundo clásico
Molt bon llibre. Una perspectiva nova i molt amena de la Grècia i Roma clàssiques. No cau en proporcionar un allau de dades, sinó en el sentit de conjunt d’aquestes civilitzacions. Michel Foucalt deia que la cultura no consisteix en saber el nom dels reis de França, sinó en saber què consistia i significava la […]
Jo, Guadí
La prosa d’aquest libre és una maravella. La informació sobre la vida de Gaudí, el modernisme, Verdaguer i l’inici del segle XX a Barcelona val la pena.
Un verano con Homero
¿Algun poeta ha igualat a Homer? Heus aquí un llibre, escrit en una prosa poètica exquisida, sobre el pare de la poesia occidental per assaborir.
Set elefants
Una molt bona traducció de Jaume Subirana de poemes de Billy Collins. Collins es un poeta nordamericá viu, molt reconegut i laureat en USA. Poeta contemporani que s’entén, no gaire sovint a casa nostra.
El sentido del pensamiento
La utilitat de l’inútil
Els sabers sense benefici económic soj inútils? Preciós llibre, joia de cultura i assaig respecte de l‘homo aeconomicus.